Jongeren kunnen gewoon blijven skaten bij de Oude Haven, benadrukt het college.
Jongeren kunnen gewoon blijven skaten bij de Oude Haven, benadrukt het college. Foto: © Bastiaan Miché

‘Belangrijk rijksmonument voor Hilversum wordt opgeknapt en behouden voor de stad’

Buurt / wijk

Het plan voor woningen en een kantoorruimte in de monumentale zand- en zoutbunkers bij de Oude Haven kan rekenen op steun van het college van burgemeester en wethouders. Ook de toekomst van het skatepark komt niet in gevaar. Wel zijn er nog andere punten van aandacht.

Dat blijkt uit de beantwoording van het college op schriftelijke vragen die de lokale fractie van GroenLinks vorige maand stelde. De partij sloeg destijds alarm over de woningbouwplannen en de mogelijke gevolgen daarvan voor de skatebaan en het sportveld. De toekomstige bewoners van deze woningen zouden zich namelijk kunnen storen aan deze jeugdvoorzieningen. Daarom vroeg GroenLinks-raadslid Jos van Drogen of de aanwezigheid van de skatebaan en het sportveld onderwerp van gesprek was tussen de eigenaar/ontwikkelaar en de gemeente. 

In de beantwoording op de schriftelijke vragen schrijft het college een ‘positieve grondhouding’ te hebben ten aanzien van de gevraagde functiewijziging van detailhandel naar wonen en kantoor. “Met de..