Het beeld De Komediespeler wordt hersteld.
Het beeld De Komediespeler wordt hersteld. Foto: Bastiaan Miché

Forse schade na stormachtige dagen

HILVERSUM Ook in Hilversum hebben de stormen van de voorbije dagen flink wat schade veroorzaakt. Het aantal bomen is aanzienlijk afgenomen en ook het kunstwerk in het Dudokpark raakte beschadigd.

Naar schatting zijn er - redelijk verspreid over het gehele dorp - zo’n honderd bomen omgewaaid, meldt de gemeente. Onduidelijk is nog wat de financiële gevolgen van de storm voor de gemeente zijn. Een woordvoerder verwacht volgende week een completer beeld te hebben van de herstelkosten.
Ook het 45 jaar oude beeld De Komediespeler, gemaakt door Gabriël Sterk, in het Dudokpark raakte vrijdagmiddag door storm Eunice flink beschadigd. Een boom viel op het bronzen kunstwerk, waardoor het beeld van de sokkel viel en zijn armen en benen verloor. Inmiddels zijn alle ledematen terecht. De woordvoerder meldt dat het beeld wordt hersteld.
Maar prioriteit nummer één is nu het begaanbaar en veilig maken van wegen en het schoonmaken van woonwijken. Bomen die nog wel staan maar dreigen om te vallen en een risico vormen voor de veiligheid, worden middels de noodkapprocedure gekapt. "Bomen en behoud van groen zijn belangrijk voor de gemeente en we streven ernaar zo veel mogelijk bomen te behouden, maar dit moet wel veilig en verantwoord zijn.”

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra