De scooters van GO Sharing rijden nu alweer een jaar door Hilversum.
De scooters van GO Sharing rijden nu alweer een jaar door Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

In Hilversum rijden voor de zomer 300 deelscooters

Buurt / wijk

Het aantal deelscooters in Hilversum zal de komende tijd fors toenemen. De afgelopen maanden is de gemeente benaderd door twee deelscooteraanbieders (Check en Felyx) met de verzoeken om ieder honderd deelscooters te mogen plaatsen. En daar is niks tegen te doen. 

“Momenteel ontbreekt een juridisch kader om het aanbod van deelscooters, maar ook andere deelconcepten, te reguleren”, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het voorstel is nu om een juridisch kader op te stellen zodat voor de gemeente en aanbieders duidelijk is onder welke voorwaarden een dergelijke exploitatie doorgang kan vinden. Tot die tijd gelden, net als met GO Sharing (de bekende groene scooter) is gedaan, tijdelijke afspraken. 

Het college ziet de deelscooter zeker als deeloplossing voor ‘het waarborgen van de leefbaarheid en bereikbaarheid in en rondom Hilversum’. Sinds een jaar rijden de inmiddels honderd groene deelscooters van GO Sharing - door velen gebruikt maar ook door velen ge..