Anita van Loon: "Ik ben echt supertrots."
Anita van Loon: "Ik ben echt supertrots." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Financieel uitstekend jaar voor Uitvaartstichting Hilversum

Mensen

Blije gezichten dinsdagmiddag op Begraafplaats Bosdrift bij het bekendmaken van de jaarcijfers van de Uitvaartstichting Hilversum. “We hebben definitief de weg omhoog gevonden”, aldus wethouder Arno Scheepers (Beheer Openbare ruimte en begraafplaatsen).

Ieder jaar moet het college van burgemeester en wethouders de jaarrekening - de gemeente is immers eigenaar van Noorderbegraafplaats, Bosdrift en Zuiderhof - vaststellen. Dat heeft Scheepers dit keer met veel plezier gedaan. Het eindresultaat is namelijk bijna twee ton in de plus, vertelt hij. Er waren in 2021 733 crematies en 173 begrafenissen. “Dat zijn er ruimschoots meer dan in de periode voordat het Crematorium Laren open ging”, aldus de wethouder. 

Directeur Anita van Loon van de Uitvaartstichting Hilversum voegt toe dat er ook nog eens 56 losse diensten plaatsvonden in de aula/koffiekamer van de vorig jaar compleet opgeknapte Bosdrift. “Qua aantallen is dit gigantisch”, zegt zij. “Er waren natuurlijk de effecten van corona, maar ook n..