Vrijdag 20 mei

Lunchconcert RFO

12.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Lunchconcert RFO o.l.v. Michele Mariotti. De lunchconcerten door Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor geven een voorproefje van het concert dat deze week wordt uitgevoerd in het AVROTROS Vrijdagconcert of de NTR ZaterdagMatinee.  

Vrede en Vrijheid

20.00 uur | Grote Kerk

'Concert voor Vrede en Vrijheid' in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum, uitgevoerd door de kamerkoren Revoce Hilversum en Belle Voci Den Haag o.l.v. Nedyalka Todorova.  

School voor Compassie

20.00 uur | Gebouw
De Vereniging

Thema: 'Liefde' maakt vrij. Meer informatie op www.schoolvoorcompassie.com. Inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop een hapje en een drankje.  

Zaterdag 21 mei

Plantjesdag St. Barbara

10.00 uur | Begraafplaats
St. Barbara

We verkopen losse plantjes en kunnen helpen met het planten van de plantjes op de graven. Betaling zo veel mogelijk via pin. 

Open Dag CW Wandelmeent

11.00 uur | 't Luye Gat

Open Dag Centraal Wonen Wandelmeent te Hilversum. Van 11.00 - 15.00 uur staan de koffie en thee klaar in 't Luye Gat (Wandelmeent 61) en worden er rondleidingen gegeven, waarbij ook huizen van binnen bekeken kunnen worden.    

Promenadeconcert GFO

14.00 uur | Kerkbrink

Op dit promenadeconcert spelen van 14.00 tot 16.00 uur alle afdelingen van het Gooisch Fanfare Orkest: de startersklas, het opleidingsorkest, de djembé- en melodisch/ritmische slagwerkgroep. Info: www.gooischfanfareorkest.nl.

Theater ‘Alle 7 goed’

15.00 uur | De Morgenster

De bekende theatermaker Kees Posthumus komt naar Hilversum, samen met accordeonist Dirk Overbeek. Onder de titel ‘Alle 7 goed’ spelen zij in de vorm van een sprankelende talkshow over de zeven werken van barmhartigheid. Toegang vrij. 

‘t KOOR! Jubileum concert

19.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Naast een aantal nummers uit het repertoire van de afgelopen 10 jaar staan er meerdere verrassende nieuwe stukken op het programma. Op www.tkoor.nl staat de link naar de kaartverkoop. Telefonisch bestellen via 06-53102423. 

Energie Event - Groest

11.00 uur | Marktplein centrum

Kom naar de stand op de Groest bij de markt en ontvang direct tips hoe je energie en dus geld kunt besparen in je woning. Als huurder claim je hier de tegoedbon van € 70,- of meld je je aan voor een workshop of Energy Challenge online. 

Zondag 22 mei

Kindervliegerfeest

14.00 uur | De Morgenster

De Protestantse Kerk Hilversum houdt een vliegerfeest voor alle kinderen. Je gaat een vlieger maken, vliegeren en ondertussen ontdek je overeenkomsten tussen het feest van Hemelvaart en vliegeren. Zie: www.pknhilversum.nl.

Hilversum ontkiemt

14.00 uur | Silverpoint

Tentoonstelling Cultuurhistorische collectie gemeente Hilversum. Met o.a. maquette van Hilversum anno 1850, geschilderde straatnaamborden, schilderijen, foto's en gebruiksvoorwerpen. Open van 14.00 tot 17.00 uur. Zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl. 

Pianist Caspar Vos

14.30 uur | De Kruisdam

De Nederlandse pianist Caspar Vos (1988) speelt vandaag werk van de bijzondere componist Frederic Mompou. 

‘Onder het Melkbos’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Een literair hoogstandje van de Welsh dichter Dylan Thomas. Het neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust: een inkijkje in de levens van de kleurrijke bewoners. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Beethovenconcert

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Koor en orkest van Toonkunst Bussum en vier zangsolisten voeren o.l.v. Yiorgo Moutsiaras een Beethovenprogramma uit: Opferlied, Tweede Symfonie en Mis in C (Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei).

Dinsdag 24 mei

Start leesclub literatuur

14.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Wilt u weten of een leesclub iets voor u is? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de start van een leesclub literatuur op 24 mei om 14 uur in de Bibliotheek, 's-Gravelandseweg 55, Hilversum. Graag aanmelden via e-mail: mieke.hotting@senia.nl.  

Pensioenontwikkelingen

19.15 uur | FNV Vakbondshuis
Noorderweg 58 Hilversum

Club FNV: Het nieuwe pensioenstelsel en de AOW. FNV Vakbondshuis Hilversum. Aanmelden tot 21 mei via lokaal.gooivechtstreek@vereniging.fnv.nl of 06-13601970.

Woensdag 25 mei

Architectuur in Hilversum

11.00 uur | Beeld en Geluid

Wandel mee met kunsthistoricus Norman Vervat en maak kennis met de spraakmakende architectuur van Hilversum. Laat u meevoeren door de goed behouden villawijken, langs opvallende studiocomplexen en spraakmakende recente architectuur. 

Meiconcert GOK

11.30 uur | Grote Kerk

Het Goois Ouderen Koor geeft een gratis concert in de Grote Kerk te Hilversum. Het thema is '77 jaar bevrijding'. De dirigente is Alexandra d'Espinoza, de solist tenor Sebastian Brouwer, met aan de piano Henk van der Hoeven.