De situatie nu.
De situatie nu. Foto: Bastiaan Miché

'Plannen zijn verder ongewijzigd'

Vervolg van de voorpagina

Inmiddels is de opdracht verstrekt aan Bouwonderneming Stout B.V. om de nieuwbouw van het politiebureau in Hilversum te realiseren, meldt een politiewoordvoerder. De aannemer zal per direct starten met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. De eerste zichtbare activiteiten vinden plaats vanaf deze zomer. "Dan worden de damwanden voor de kelder aangebracht en de bouwkuip verder uitgegraven. De omwonenden worden hierover apart geïnformeerd door het bouwteam. Het pand wordt naar verwachting in het derde kwartaal 2024 opgeleverd. Vervolgens wordt het pand voorzien van meubilair en andere inrichting. De verhuizing vindt daarna plaats in fases."
Wel zullen de bouwkosten voor dit project hoger zijn dan eerder begroot. "De bouwsector heeft op dit moment te maken met schaarste van personeel en stijgende prijzen en levertijden van grondstoffen en (bouw)materialen", aldus de woordvoerder. "De begroting is hierop aangepast. De definitieve kosten zijn op dit moment nog niet bekend." 

De nieuwbouw gaat niet alleen onderdak bieden aan de politie. Ook de gemeenschappelijke 112-meldkamer Midden-Nederland en het Inter Regionaal Coördinatie Centrum (IRCC) voor de Veiligheidsregio's Gooi en Vechtstreek en Flevoland verhuizen naar Hilversum. Daarnaast worden het politieservicecentrum (0900-8844), cameratoezicht, de AIVM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en het SGBO sectie politie (op de bovenste verdieping) ondergebracht. Het pand vormt bovendien de uitvalsbasis voor de medewerkers van het basisteam Gooi-Zuid inclusief VVC (veelvoorkomende criminaliteit), de districtsrecherche en andere onderdelen van het politiedistrict Gooi en Vechtstreek.