Afbeelding
Foto: Pixabay

Verdachten poging tot doodslag in café De Dokter blijven in hun cel

Politie

Twee 23-jarige Hilversummers die worden verdacht van poging tot doodslag in Hilversum, blijven in hun cel zitten. De rechtbank in Lelystad vindt dat er sprake is van een geschokte rechtsorde: “De samenleving zou raar opkijken als de rechtbank jullie na zo’n incident nu vrij zouden laten”, lichtte de voorzitter zijn besluit toe.

De twee verdachten kregen op 21 april ruzie na een woordenwisseling met een medebezoeker van café De Dokter op de Groest. Na de discussie gooide een van de twee mannen een glas naar het hoofd van het slachtoffer, die daarop met een stoel gooide. Vervolgens begon de vechtpartij, waarbij de man meerdere malen tegen zijn hoofd werd geslagen. Toen hij een duw kreeg, viel hij op de grond waarop het duo volop tegen het lichaam en hoofd van de man schopten en trapten. Uiteindelijk gooiden ze nog een stoel en een tafel naar hem. 

Van de confrontatie zijn beelden gemaakt waarop duidelijk is gezien hoe de mannen tekeer gingen. Beiden verklaarden voor de rechtbank dat ze geschrokken waren toen ze de opnamen hadden gezien.