Afbeelding
Foto's: Gooi en Eembode

Automobilist moet op de Weg over Anna’s Hoeve stoppen voor bus die voorlopig niet komt

Buurt / wijk

HILVERSUM - Was de Weg over Anna’s Hoeve tussen Hilversum en Baarn toch altijd zo’n weg waar het autoverkeer lekker door kon rijden, sinds afgelopen weekend staan er pal onder het Zandheuvelviaduct haaientanden op de weg. 

De haaientanden en alle bijbehorende verkeersborden staan er om het autoverkeer te attenderen op het voorbijrijdende busverkeer. Wie maandag een kijkje neemt, ziet dan ook dat automobilisten op deze kruising massaal afremmen of in ieder geval vaart minderen. Er is echter nog helemaal geen bus die op deze nieuwe busbaan rijdt. Dat gaat pas eind dit jaar/begin volgend jaar gebeuren. Hier stilstaan is dus helemaal niet nodig.

De Weg over Anna’s Hoeve was van maandag 18 juli tot afgelopen vrijdag afgesloten vanwege de aanleg van deze busbaan bij het Zandheuvelviaduct. Ook zijn er wildroosters en lussen in het wegdek gekomen die straks de bus herkennen. Daarover kwam nieuw asfalt. Het autoverkeer moest daarom omrijden via de nieuwe Verlegde Weg over Anna’s Hoeve, die officieel pas in januari volgend jaar in gebruik wordt genomen.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Maar nu rijdt het autoverkeer dus voorlopig over de oude weg tussen Hilversum en Baarn. Een medewerker van de gemeente ziet maandag ook dat veel automobilisten bij de kruising toch even kijken of er van links of rechts een bus aankomt. Hij geeft aan dat de erbij geplaatste stoplichten, die nu nog uitstaan, misschien nu al moeten worden aangezet. Dat leidt in ieder geval tot meer duidelijkheid. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


De provincie verplaatst de Weg over Anna’s Hoeve en legt een vrije busbaan aan langs het spoor. Door alle infrastructuur (bus, weg en trein) bij elkaar te plaatsen, moet een rustig en aaneengesloten natuurgebied voor mens en dier ontstaan. In januari 2023 is de (nieuwe) Verlegde Weg over Anna’s Hoeve klaar. Vervolgens wordt de bestaande Weg over Anna’s Hoeve verwijderd. Daar komt nieuwe natuur met bomen en heide voor terug.