In de kelder stond dinsdag een laag water van zo'n vijf centimeter.
In de kelder stond dinsdag een laag water van zo'n vijf centimeter. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversumse van kastje naar muur gestuurd door de Alliantie na lekkage en asbestvondst in kelder

Buurt / wijk

Al meerdere malen heeft Francine van der Horst contact opgenomen met de Alliantie, nadat de 94-jarige Hilversumse eind juni ontdekte dat er in de kelder van de woning onder water stond. Tot dusver heeft dit echter vooral veel stress opgeleverd. De woningcorporatie baalt ook over de gang van zaken en belooft beterschap.  

Ook tijdens het bezoek van deze krant dinsdagmorgen staat er een flinke laag water in de kelder van de woning aan de Minckelersstraat. Ondertussen ontvangt de Hilversumse wel een mail van de Alliantie, maar daarin staan slechts wat vragen voor een klanttevredenheidsonderzoek. Of zij een cijfer wil geven tussen de 1 en de 10. Van der Horst klikt direct op het cijfer 1. Zij is namelijk woedend over de gang van zaken. 

Al wekenlang is het in de kelder een behoorlijke puinzooi en in de woonkamer ruikt het niet bepaald fris. De Hilversumse had enkele weken terug ook al het Huurteam Hilversum benaderd - een vertegenwoordiger daarvan alarmeerde deze krant - maar ook hij voelt zich inmiddels van het kastje naar de muur gestuurd. “Het is nu echt e..