Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bewoners Wandelpad lekker groen bezig met nieuwe Wandelpadtuin

Buurt / wijk

Wie groen doet, groen ontmoet.” Deze uitdrukking geldt zeker voor een groep bewoners van het Wandelpad. Zij hebben de groenstrook tegenover hun woning opgeleukt met plantjes, waardoor er een vrolijk geheel ontstaat. Kinderen hebben daarbij het bord geplaatst ‘Wees wijs met onze Wandelpadtuin’. 

Het gaat om de strook pal tegenover het laatste rijtjesblok in het Wandelpad, zeg maar het deel tussen de Sint Vitus- en Diamantstraat, in Hilversum. Thea Bruggeling en Tanja Schelfhout kunnen worden beschouwd als initiatiefnemers. “De gemeente had dit voorjaar een actie bedacht voor het vergroenen van met name versteende buurten en Thea vroeg de boel bij elkaar”, vertelt Schelfhout. “En toen zijn we gaan spitten.”

Schelfhout, in tegenstelling tot Bruggeling momenteel niet met vakantie, vertelt dat er voor de gemeentelijke actie plantjes konden worden opgehaald ter waarde van 50 euro. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de Hilversumse vond het bakje wel een beetje klein. Het mocht wel wat meer zijn, wat gezelliger. Misschien ook wat struiken..