Vrijdag 5 augustus

Sportprogramma vakantie

9.30 uur | Speelplaats Neuweg

Ook deze zomervakantie organiseren de Bink buurtsportcoaches sportieve activiteiten. Deelname is gratis voor alle kinderen uit Hilversum. Info: binkkinderopvang.nl/over-bink/buurtsportcoaches.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Ook mannen krijgen te maken met kanker, of hun partner krijgt het. Mannen gaan daar vaak toch anders mee om dan vrouwen. Voor al die mannen heeft Viore de herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur.

Zaterdag 6 augustus

Vituskerk Emmastraat open

14.00 uur | Sint Vituskerk

Tot eind oktober zal de r.-k. Vituskerk elke zaterdag opengesteld zijn van 14.00 uur tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 7 augustus

Fietsen Vorstelijk Baarn

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht “Vorstelijk Baarn”. Voor meer informatie over deze en andere tochten van het Fietsgilde zie www.fietsgilde.nl.

Wandeling na verlies

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,00. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687. 

Maandag 8 augustus

9.30 uur | Sportveld Kloosterlaan

Ook deze zomervakantie organiseren de Bink buurtsportcoaches weer mooie sportieve activiteiten. Deelname is gratis voor alle kinderen uit Hilversum. Meer info: binkkinderopvang.nl/over-bink/buurtsportcoaches.

Dinsdag 9 augustus

Zomerochtend-wandelingen

9.45 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Zomerwandeling vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland. Kosten deelname: € 2,50. Aanmelden via aanmelden@viore.org. 

Seniorenfit

10.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Voor iedereen die graag meer wil bewegen en dat samen met buurtbewoners doet. Wekelijkse sportieve en functionele oefeningen vanuit en achter de stoel in het Wijkcentrum. Elke dinsdag van 10.00 uur tot 10.45 uur.

Wandelen bij Viore

11.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Wandelen kan zorgen voor het verminderen van stress en onzekerheid en kan de veerkracht vergroten. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Na afloop van de wandeling is er soep in de gezellige huiskamer.

Woensdag 10 augustus

9.00 uur | De Lieberg

Ook deze zomervakantie organiseren de Bink buurtsportcoaches weer mooie sportieve activiteiten. Deelname is gratis voor alle kinderen uit Hilversum. Meer info: binkkinderopvang.nl/over-bink/buurtsportcoaches.

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
 iedereen die leeft met kanker

Als kankerpatiënt kan je elke woensdag van 10.00 - 16.00 uur gemasseerd worden door een specialiseerde masseur. Het is een speciaal op kankerpatiënten afgestemde ontspannings-massage. 

(Zelf)portret in Andy Warhol

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Creatieve workshop, maak je eigen kunstwerk: schilder een zelfportret in Andy Warhol-stijl. Voor iedereen die leeft met kanker. Kosten: € 5,-. Als je wilt deelnemen of als je meer informatie wilt, kan dat via viore.org/agenda of via aanmelden@viore.org of bel 035-6834620. 

Donderdag 11 augustus

Moment mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke donderdag zijn (met name) mantelzorgers en naasten welkom. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer aan te schuiven. Aanmelden is niet nodig.

Invulhulp Energietoeslag

14.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Elke donderdag hulpspreekuur bij het invullen van de energietoeslag voor bewoners die ingeschreven staan bij de gemeente Hilversum. Het "Zorgnetwerk" is aanwezig op de dinsdag van 14.00 - 15.00 uur.

Zaterdag 13 augustus

Fietsen naar de Vecht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde ‘t Gooi rijdt de dagtocht: Van Zodden naar Buitenplaats. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde ‘t Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Zondag 14 augustus

Fietsen langs de Eem

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt de tocht: "Meanderen langs de Eem”. Voor meer informatie over deze en andere tochten verwijzen wij naar onze website www.fietsgilde.nl

Wandeling met de VVG

13.30 uur | Snackbar egelshoek

Wandeling met natuurgidsen van de Vrienden van het Gooi naar de Hoorneboegse heide en de Zwarte Berg. Ruim genieten van de paarse heide met de nodige historische uitleg. 

Philippe Elan: Ma France

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Philippe Elan zingt met zijn vaste begeleider Reyer Zwart ‘Les étoiles du ciel'. Deze keer niet in het theater maar op het pleintje er voor. Dat wordt een feestelijke middag. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com.