Annette Wolthers: "Je bent als wethouder altijd bezig met de stad, ook in de weekenden. "
Annette Wolthers: "Je bent als wethouder altijd bezig met de stad, ook in de weekenden. " Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Ik kan heel goed heel hard werken, maar ook heel goed ontspannen’

Mensen Zaterdagportret

Ze kreeg met 3.889 verreweg de meeste stemmen van alle kandidaats-raadsleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Hilversum, afgelopen maart. Toch heeft Annette Wolthers - vier jaar raadslid en vier jaar wethouder namens D66 - geen eigen stoel meer in de raadzaal. “Ik kan uitzien naar een nieuwe stap.”

Graag had Wolthers door willen gaan als wethouder, maar zoals bekend maakt haar partij geen deel uit van de nieuwe coalitie. De grootste partij Hart voor Hilversum koos voor VVD, CDA en GroenLinks en passeerde daardoor de tweede partij, D66. Voor Wolthers, bij de verkiezingen lijsttrekker namens de Democraten, betekende dit einde carrière in de Hilversumse politiek. Zij had immers voor deze verkiezingen aangegeven alleen door te zullen gaan als wethouder en niet als raadslid. 

Toch voelt het vreemd dat de persoon met de meeste stemmen een paar maanden later iets anders gaat doen. “Dat ik de meeste stemmen heb gekregen, is mij heel veel waard. Maar van meet af aan heb ik gezegd alleen door te zullen gaan als wethouder”, zegt zij daarover. ..