Casper en Cerianne Porton.
Casper en Cerianne Porton. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Klassieke en moderne komen bijeen in vernieuwend onderwijscentrum voor klassieke talen

Bedrijven

Het kostte enige tijd en leverde de nodige stress op, maar inmiddels beschikt het team van Addisco Onderwijscentrum over een prachtige, weliswaar ietwat verstopte ruimte aan de Diependaalselaan, bij de kruising met de Eikbosserweg. Hierbinnen zijn ‘de levendige lessen’ Latijn en Oudgrieks.

Oprichter en eigenaar van Addisco, Casper Porton, is maar wat blij met het 400 vierkante meter grote onderkomen. Samen met zijn vrouw Cerianne (die ook lesgeeft) en twee kinderen woont hij in het huis direct boven het onderwijscentrum. “Vijf jaar lang hebben we verbouwd, zes aannemers hebben we versleten. Een paar hebben ons opgelicht. We hebben lekkage gehad aan het dak bijvoorbeeld. En vervolgens was er corona, al hebben we toen wel online les kunnen geven.”

Maar nu zijn er dus ‘gewoon’ weer fysieke lessen, al kunnen cursisten deze ook online vanuit huis volgen. Dat laatste geldt overigens niet voor de Mini-Zomerschool die deze weken gaande is. De afgelopen vijf dagen kregen belangstellenden een intensieve cursus Grieks, na het weekend ..