Sportfondsen nu exploitant in Hilversum

HILVERSUM De exploitatie van zwembad De Lieberg en de sportaccommodaties Dudok Arena, De Lieberg, Kerkelanden en De Meent is de komende vijf jaar, sinds 1 augustus, in handen van Sportfondsen. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond.

Sportwethouder Karin van Hunnik overhandigde woensdag symbolisch de sleutel aan regiomanager Bob van Soest van Sportfondsen. Met het aangaan van de overeenkomst met Sportfondsen komen alle winsten én verliezen van de accommodaties voor rekening van Sportfondsen. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met mogelijkheid tot verlenging met twee jaar. Alle huidige medewerkers gaan mee over naar Sportfondsen. Het team wordt uitgebreid. 

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra


Drugsrijder
ramt paal op
J. Geradtsweg

HILVERSUM Een 36-jarige man uit Hoofddorp zorgde vrijdagavond voor een ravage op de kruising van de Johannes Geradtsweg met de Snelliuslaan, nadat hij hard tegen een lantaarnpaal was aangereden.

De man reed in de richting van het Media Park, maar was bij de genoemde kruising van de weg geraakt waarna de auto de lantaarnpaal raakte. De schade aan de vierwieler was groot. Ook is de lantaarnpaal omgevallen.
De ambulance kwam nog wel ter plaatse, maar de bestuurder en zijn medepassagier hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
Getuigen zouden hebben gezien dat de man, na het ongeval, blowend uit het voertuig stapte. Hij moest vervolgens een drugstest doen. De politie laat weten dat de bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.