Heuvellaan 50 met bij de hoofdingang een camera.
Heuvellaan 50 met bij de hoofdingang een camera. Foto: Bastiaan Miché

Maatregelen in en rond vluchtelingenopvang

HILVERSUM De gemeente Hilversum herkent zich niet in het door omwonenden geschetste zorgwekkende beeld van overlast en onveilige situaties rondom de tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Heuvellaan. Wel gaan gemeentelijke boa’s, samen met de politie, vaker in de buurt surveilleren.

Dat schrijft het Hilversumse college van burgemeester en wethouder nadat omwonenden alarm sloegen. Deze omwonenden meenden blij te zijn met de opvang voor Oekraïnese vluchtelingen in hun wijk, maar gaven ook aan dat er steeds vaker sprake is van overlast. Bovendien zouden er allang geen Oekraïners verblijven, maar mensen uit andere landen en gaf de gemeente geen gehoor op deze klachten. “Het is eigenlijk meer een Ter Apel geworden”, aldus een bewoner vorige maand tegen de Gooi en Eembode.
Het Hilversumse college laat nu weten dat er de afgelopen periode ‘goed verlopende’ gesprekken zijn gevoerd met de omwonenden. “Uit de gesprekken en (overlast)cijfers blijkt echter geen eenduidig en zorgwekkend beeld. De gemeente Hilversum herkent zich dan ook niet in dit beeld.”
Met een brief aan de omwonenden en de gemeenteraad wil het college nogmaals aangeven dat er alles aan wordt gedaan ‘om zorg te dragen voor veiligheid en welbevinden in de tijdelijke opvanglocatie aan de Heuvellaan en eventuele tijdelijke overlast te minimaliseren'. Ook de veiligheid van omwonenden is van het grootste belang. Zij kunnen eventuele overlast bespreken met de medewerkers van het Leger des Heils of de beveiliging die dagelijks op de locatie aanwezig is. Verder is er sinds een week een vertrouwenspersoon aan de Heuvellaan, waarmee zij in gesprek kunnen gaan. Op dit moment verblijven er 267 bewoners in het oude VARA-gebouw.

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra