Voorwaardelijke taakstraf voor baasje van 'agressieve hond'

HILVERSUM De 35-jarige eigenaresse van de hond, die op 31 januari vorig jaar poedel Easy in de Erfgooiersstraat in Hilversum dood beet, is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur. 

De politierechter vindt dat de vrouw er onvoldoende voor heeft gezorgd dat haar, volgens gedragsdeskundigen, agressieve hond geen schade aan anderen zou toebrengen. Naast de voorwaardelijke taakstraf moet de Hilversumse de eigenaar van de poedel 750 euro smartengeld betalen als ook de kosten van de crematie en de dierenarts van in totaal 440 euro.
Hond Pasha wist die dag uit de achtertuin van de woning aan de Erfgooiersstraat te ontsnappen, omdat het hek niet goed was afgesloten. De hond rende de straat in waar iets verderop Easy door haar baasje en zijn vrouw werd uitgelaten. Het nietsvermoedende echtpaar zag plotseling hoe Pasha op hen afrende en de poedel greep. In een poging Easy uit die greep van Pasha te bevrijden, pakte het baasje de poedel vast en tilde haar in zijn scootmobiel omhoog. Daarbij werd de man in zijn hand gebeten. De reddingspoging mocht niet baten, want Easy overleed kort daarna aan haar verwondingen.

Lees verder op Gooieneembode.nl/extra