Berdien en Sander Zeedijk in hun Olala Chocolawinkel aan de Gijsbrecht van Amstelstraat.
Berdien en Sander Zeedijk in hun Olala Chocolawinkel aan de Gijsbrecht van Amstelstraat. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Olala Chocola op de Gijsbrecht van Amstelstraat: lekkere en eerlijke chocolade

Bedrijven

HILVERSUM - Nieuw op de Gijsbrecht van Amstelstraat: Olala Chocola. In de compleet verbouwde winkel is de lekkerste en eerlijke chocolade te koop, handgemaakt in het open atelier.  

Sander en Berdien Zeedijk kunnen niet wachten om zaterdag vanaf 9.30 uur iedereen te ontvangen voor hun chocoladeproducten. “We wilden graag iets anders doen in ons leven, houden allebei van chocolade en van creatief bezig zijn”, aldus Sander. “Ik was dataspecialist en Berdien zat in de kinderopvang en bakte taarten voor verjaardagen. Zo gingen we op zoek waar we onze passie en enthousiasme voor chocolade kwijt konden en het zelf konden maken.”

De twee zijn zich gaan verdiepen in Olala Chocola, in 2008 opgericht door vader en zoon Peter en Martijn Priester (voorheen banketbakkers in Dordrecht). Zij hadden destijds elf chocoladewinkels met open ateliers in Nederland. “Door onze interesse zijn we een workshop gaan volgen bij Olala Chocola in Haarlem en hebben de eigenaresse bestookt met vragen. We wisten toen zeker dat we de twaalfde Olala Chocola wilden beginnen en hebben een afspraak gemaakt met Peter en Martijn om dat te bespreken en om het vak te leren. Daarna ging het heel snel en nu hebben we onze eigen Olala Chocola. Echt geweldig.”

Cacao-Trace programma
Ook belangrijk is duurzaamheid. “De cacao is afkomstig uit het Cacao-Trace programma waar Olala Chocola aan deelneemt. Cacao-Trace biedt cacaoboeren eerlijke prijzen zodat hun leven, en dat van hun families, verbeterd kan worden. Ze kunnen met hun inkomsten bijvoorbeeld scholen bouwen.”

Vol enthousiasme vertelt Berdien dat mensen bij Olala Chocola terecht kunnen voor de allerlekkerste bonbons, slagroomtruffels, pinda- of amandelrotsjes, nougatblaadjes, chocoladerepen, hazelnootpasta volgens eigen receptuur en nog veel meer. “Als je doorloopt in de winkel, kom je bij het open atelier en kun je kijken hoe we op ambachtelijke wijze alle producten zelf maken.”

Speciaal verzoek
In het atelier kunnen Sander en Berdien onder andere voor een verjaardag, huwelijk, jubileum of om iemand zomaar te verrassen chocolade creëren in alle vormen en smaken, met een handgeschreven tekst of iets lekkers erop. “Als klanten of bedrijven een speciaal verzoek hebben, zoals een relatiegeschenk, kunnen we in gesprek gaan wat ze graag willen en wat de mogelijkheden zijn. Een bedrijf kan bijvoorbeeld hun logo op een chocoladeletter of bonbon laten zetten voor Sinterklaas of kerst. In het atelier geven we ook workshops om zelf bonbons te maken en te proeven of een kinderfeestje waar ze samen een huisje van chocolade kunnen bouwen en versieren om thuis heerlijk van te genieten.”

Sander en Berdien nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen in het atelier en om de chocoladeproducten zelf te proeven. 

Olala Chocola zit aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 161 in Hilversum en is telefonisch bereikbaar via 035-303 1373. Op www.olalachocola.nl/locaties/hilversum staat meer informatie en kun je online boeken voor een workshop of feestje.