Afbeelding
Foto: Frank August de Meijer

Kunstexpositie in Klein Vogelenzang van Pinetum Blijdenstein

Cultureel

HILVERSUM - Pinetum Blijdenstein is vanaf komende vrijdag negen dagen lang het decor van een kunstexpositie. In het bezoekerscentrum van de botanische tuin in Hilversum exposeren drie beeldend kunstenaars.

In Klein Vogelenzang, zoals het bezoekerscentrum heet, exposeren van 24 september tot en met 2 oktober Alice August de Meijer, Ek van Zanten en Yvonne Zeylstra. 

Alice August de Meijer (1945) heeft de afgelopen veertig jaar veel kunstwerken gemaakt gericht op textile art. Haar liefde voor textile art en de wil zelf kunstwerken te maken, ontstond tijdens haar opleiding tot binnenhuisarchitect. Jarenlang combineerde zij deze werkzaamheden met het maken van kunstwerken. Inmiddels heeft zij er een professionele dagtaak aan. Haar werk noem zij ‘textile art’, omdat het kunst is met textiel, olieverf en garens. Zij exposeerde regelmatig in binnen- en buitenland.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Werk van Alice August de Meijer.

Ek van Zanten (1933), gerenommeerd Nederlandse figuurlijk beeldhouwer. Hij won de Grand Prix de Rome in 1955, nam deel aan vele internationale tentoonstellingen en vertrok in 1956 naar Rome om daar tot 1959 te werken. Tijdens zijn actieve leven zijn hem meerdere prijzen toegekend, onder meer de cultuurprijs van Hilversum. Verspreid door Nederland zijn ruim dertig beelden door gemeentes aangekocht en in de openbare ruimte geplaatst. Zo ook in Hilversum, op het Laapersveld staat het beeld ‘Europa en de Stier’ van hem.

Yvonne Zeylstra (1941) volgde tussen 1985 en 1995 lessen in de beeldhouwen bij Carel Gomes, Marijke Cosse, aan de Gooise Academie en bij Ek van Zanten. Zij exposeerde in binnen- en buitenlandse galeries, zoals in Den Haag, Soest, Naarden, Clamecy (Fr) en nam deel aan meerdere kunstroute’s in Naarden-Vesting. In de Kunst en Antiekbeurs te Naarden en in de beeldentuin Tienhoven waren haar beelden veelvuldig te bewonderen. 

De gratis toegankelijke expositie in het Pinetum (Van der Lindenlaan 125, Hilversum) is open gedurende de normale openingstijden van de tuin, maar betaling van entree voor de tuin blijft verplicht. Het is zeker fijn om een bezoek aan onze mooie tuin te combineren met mooie beeldende kunst.