Afbeelding
Foto: Margot Brakel

ICONS met ruim 20.000 bezoekers best bezochte expo in Museum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - ICONS, de overzichtstentoonstelling van celebrity-fotograaf WIlliam Rutten in Museum Hilversum, breekt alle records. Inmiddels staat de teller op meer dan 20.000 bezoekers. Daarmee is het de best bezochte expositie van Museum Hilversum.

Uit handen van Toni Peroni junior, Henk Temming, René Meister en Henk Westbroek (virtueel aanwezig) ontving Rutten hiervoor een ICONS Award. Daarbij werden tevens elf nieuwe iconen onthuld. De succesvolle tentoonstelling is bovendien verlengd tot en met 9 oktober. 

“William Rutten wordt gevierd door het publiek. Bezoekers komen voor zijn fotografisch oeuvre en ik vermoed ook voor zijn enorme enthousiasme”, aldus directeur Stef van Breugel van Museum Hilversum. “Hij is misschien wel de meest benaderbare BN’er die ons land rijk is.” Het museum ziet dit niet alleen terug in de bezoekerscijfers, maar ook in de online reacties en de gastenboeken die bezoekers vol schreven met lovende en vaak ook persoonlijke woorden. 

Het Goede Doel
Dat Rutten voor een groot deel zijn loopbaan te danken heeft aan de band Het Goede Doel is algemeen bekend. Dit maakte het voor Rutten extra bijzonder dat Tony Peroni junior (zijn vader was de drummer), Henk Temming, René Meister en Henk Westbroek (online vanaf zijn vakantieadres), de Award persoonlijk aan hem overhandigden. Als 16-jarige fotografeerde hij hun concert. De heren zagen direct zijn talent en namen hem daarna onder hun hoede.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Foto: Margot Brakel

Nieuwe iconen
Bezoekers werden in de tentoonstelling uitgenodigd om hun eigen icon aan te dragen. Wie wordt gemist en zou nog moeten worden toegevoegd? “Hiermee zijn al twee werken toegevoegd, maar dit bracht ons ook op het idee om alle voorgestelde namen te tellen en vandaag de tentoonstelling nog verder te verrijken met de elf meest genoemde namen”, vertelt Van Breugel. “Willeke Alberti stond daarbij aan kop en zij verraste Rutten met een videoboodschap. Dit moment is het startsein voor de verlenging van de tentoonstelling met drie weken.”

Foto: Mason James Rutten