De kinderen vonden clown Willem geweldig.
De kinderen vonden clown Willem geweldig. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Eerste ‘Proost en Kroost’ op Werf 35: ‘Terrein zou weer vaker omgetoverd moeten worden voor festivals’

Bedrijven

Kinderactiviteiten, livemuziek, heerlijke hapjes, lekkere wijnen en speciale bieren. De eerste editie van ‘Proost en Kroost’ op Werf35 was zondag ondanks het slechte weer een groot succes. “Ouders en kinderen lieten zich gelukkig niet tegenhouden door het weer en het was heel gezellig.”

Dat zegt Ewout Jansen van il diVino Wijnwinkel, die het familiefeest samen met restaurant Chef aan de Werf, YourCoffee, Echte Liefde Kaas & Delicatessen, Baak en Mathijs Boon Brood & Banket organiseerde, na afloop. “Voor het festival hadden we 300 kaarten en die waren snel uitverkocht. Daarom besloten we er nog 100 extra te verkopen en dat ging ook heel goed. Dat is geweldig voor ons eerste ‘Proost en Kroost’.”

Op het festivalterrein verwelkomt Lucy, de echtgenoot van Ewout, de klanten en geeft de kinderen een bellenblaas. “Ze vinden dit echt een verrassing en overal zie je glinsterende en zwevende bellen in de lucht. De kinderen hebben helemaal geen last van de regen en stampten met hun regenjas en laarzen door de plassen. Echt g..