Afbeelding
Foto: GAC Hilversum

Masters GAC-vrouwen (35+) kampioen van Nederland

Sport

HILVERSUM - Bij het Nederlands kampioenschap Atletiek Masters (35+) hebben de vrouwen van de Gooise Atletiek Club (GAC) de titel veroverd. De mannen van de Hilversumse vereniging eindigden op de zesde plaats. 

De finale van het kampioenschap was zondag in Vught, waar de omstandigheden vanwege de regen verre van ideaal waren. Voor het vrouwenteam van GAC maakte dat in ieder geval weinig uit. De zeven dames - tussen de 37 en 83 jaar - waren al als eerste van 42 teams door de voorrondes gekomen en ook in de finale stonden zij vanaf het begin bovenaan. 

Spanend bleef het in die eindstrijd wel. De concurrentie zat de Hilversumse formatie op de hielen. Uiteindelijk wist de GAC ook na de estafette iedereen achter zich te houden. Met 6633 punten werd GAC kampioen. Tweede werd Hellas Utrecht met 6364 punten en de derde plaats was voor Heerenveen (5783). 

Bij de mannen had het GAC-elftal (met een leeftijdsrange van 37 tot 80 jaar) zich als zesde van de zestig teams weten te plaatsen voor de finale, die uit twaalf teams bestond. De Hilversummers slaagden erin deze zesde plaats vast te houden. Elk jaar komen ze dichter bij het podium en dat smaakt naar meer.