Burendag in Winkelcentrum Riebeeck enkele jaren terug.
Burendag in Winkelcentrum Riebeeck enkele jaren terug. Foto: Bastiaan Miché

Beleven, doen en proeven: Riebeeck telt tijdens Burendag meerdere ‘hotspots’

Buurt & wijk

HILVERSUM - De diversiteit en veelzijdigheid van de buurt vieren en zo nog meer onderlinge verbinding creëren. Met die gedachte viert het Van Riebeeckkwartier komende zaterdag gezamenlijk Burendag, vanuit verschillende ‘hotspots’ in de buurt. 

Deze ‘hotspots’ zijn plekken in de buurt waar (actieve) buurtbewoners of ondernemers in de wijk al ontmoeten. Door deze plekken uit te lichten en meer interactie en ontmoeting te stimuleren moeten inwoners zich nog meer thuis gaan voelen in hun buurt. Zo wordt nog meer zichtbaar waar al enige reuring is en welke plekken een boost kunnen gebruiken. 

Bovendien wordt het belangrijk geacht om weer echt een gevoel van gezamenlijkheid te creëren en dat kan toch het beste met een feestje op de jaarlijkse Burendag. Zo waren de voorbereidingen voor een gezamenlijke Burendag in de Riebeeck vorig jaar al bijna rond toen op het laatste moment het feest weer niet door kon gaan vanwege de zoveelste lockdown. 

Op allerlei manieren i nog samen met de gemeente en de buurt gekeken naar hoe de festiviteiten door konden gaan. Wat overbleef was een netwerk van buurtbewoners, ondernemers en sociaal werkers dat snel weer bijeen kon komen. Te denken valt daarbij aan actieve sleutelfiguren in de wijk zoals Malika Boukhriss, de mensen van UrbanFarming035 maar ook actieve bewoners als Sacha. Vanuit de samenwerking rondom de levendigheid van Winkelcentrum Riebeeck werkt Deborah den Dulk nauw samen met het team van Versa Welzijn.

Komende zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur loopt er een route door de wijk. Bij de start haalt men een strippenkaart op in Winkelcentrum Riebeeck. Op elke hotspot is wat te beleven, te doen en wat te proeven. Van de poffertjeskraam, bingo voor en met jong en oud in Gooierserf, schminken, workshop kickboksen, een kleedjesmarkt bij Talia Delicious, proeverij uit de moestuin en het maken van moestuinvlaggetjes.