De bijeenkomst werd behoorlijk bezocht.
De bijeenkomst werd behoorlijk bezocht. Foto: Bastiaan Miché

Meer groen, verlichting en ontmoetingsplekken

HILVERSUM Zo’n vijftig betrokken bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum van Hilversum gingen afgelopen week bij boekhandel Voorhoeve met elkaar in gesprek over de toekomst van het centrum. 

Deelnemers zochten gezamenlijk een antwoord op de vraag wat er nodig is om het centrum van Hilversum levendig en toekomstbestendig te maken. De aanwezigen discussieerden met elkaar over thema's als de identiteit van het centrum, cultuur, wonen, mobiliteit en bereikbaarheid, duurzaamheid, groen en inclusiviteit.
Onderwerp van gesprek was onder andere wat het centrum van Hilversum uniek maakt. Daarin kwam naar voren dat er veel plekken zijn om trots op te zijn, zoals de pleinen en historische, dorpse brinken. Alle deelnemers waren het er over eens dat er meer groen en verlichting moet komen in het centrum, maar ook ontmoetingsplekken en culturele evenementen die toegankelijk zijn voor iedereen.
Daarnaast werd het belang van een bereikbaar en verkeersveilig centrum genoemd, met een goede mix van wonen en ondernemen. "We gaan aan de slag met het plan voor een mooi, bruisend, levendig en toekomstbestendig centrum", aldus economiewethouder Arno Scheepers. "Omdat het centrum van alle Hilversummers is, vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedenken en meedoen. Fantastisch om te zien dat zo veel mensen zich betrokken voelen en hierover mee willen praten.”
De komende maanden wordt op basis van meerdere gesprekken met verschillende mensen een toekomstplan opgesteld. Daaruit moet een zogenoemde ‘Gebiedsagenda Centrum' ontstaan die begin 2023 wordt besproken in de gemeenteraad.

Een uitgebreid verslag over de bijeenkomst, staat op Gooieneembode.nl/extra