Luuc Jonker, directeur Dudok Architectuur Centrum.
Luuc Jonker, directeur Dudok Architectuur Centrum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Stadsgesprek ‘Wonen in een huis van gras. Droom of realiteit?’

Cultureel

HILVERSUM - Circulair en duurzaam bouwen en wonen is het thema van het stadsgesprek ‘Wonen in een huis van gras. Droom of realiteit?’, dat Hilversum100 en het Dudok Architectuur Centrum volgende week houden. 

Wat maakt een stad fijn om te wonen en hoe gaat dit samen met circulair leven? Welke mooie voorbeelden van verduurzaming van monumenten zijn al gerealiseerd? Wat brengt de toekomst van circulair bouwen ons en wat zijn de kansen voor nieuwe materialen en hergebruik van bestaande middelen. Geen gesprek over energie en kosten, maar een gesprek dat iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming, energie geeft met nieuwe ideeën, materialen en een nieuwe aanpak. 

Luuc Jonker, directeur Dudok Architectuur Centrum: “We kijken naar de historie, maar zeker ook naar de toekomst. We bespreken hoe duurzaam monumenten zijn en we laten een aantal inspirerende Hilversumse voorbeelden zien. Ook praten we over de materialen van de toekomst. Welke ontwikkelingen zien we hier voor zowel het exterieur als voor het interieur.”

Naast een inleiding over duurzaam monumentenbeheer door Friederike Hensch van de gemeente Hilversum, legt Klaske Postma van Regeneration Design, uit hoe bouwmateriaal van bermgras gemaakt kan worden. Spreekster Monique Dikhout, van Nowaste Decoration, licht vervolgens toe hoe door het transformeren van interieurmaterialen deze een tweede leven krijgen. Tot slot laat duurzaam ondernemer Daan van Alkemade een voorbeeld zien van hoe bouwmaterialen een tweede leven kunnen krijgen. 

Het Stadsgesprek start donderdag 6 oktober om 19.00 uur in de Burgerzaal van het raadhuis. Iedereen met interesse in nieuwe ideeën rond verduurzaming, is uitgenodigd om te komen en mee te praten. Meer informatie en aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl