Het Openbaar Ministerie deed op 1 februari een inval in zijn woning.
Het Openbaar Ministerie deed op 1 februari een inval in zijn woning. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversumse verdachte van voorbereiden van een terroristische aanslag vrijgelaten

Politie

Opgelucht en tevreden is advocaat Patrick van der Meij dat zijn cliënt, een 41-jarige man uit Hilversum, na vier keer zijn vrijlating uit voorarrest te bepleiten nu eindelijk de rechtbank aan zijn kant heeft, zo liet hij weten. Woensdag wordt de man geschorst uit zijn voorlopige hechtenis, bepaalde de rechtbank in Lelystad.

De Hilversummer werd op 1 februari van zijn bed gelicht nadat de politie hem al maanden observeerde. Justitie vermoedde voorbereidingen voor een terroristische aanslag. De man - medeoprichter van het inmiddels internationaal opererend Hilversumse digitaal productiebedrijf MediaMonks, dat in 2018 voor 300 miljoen werd overgenomen door een Britse mediagoeroe - liet zich vorig jaar op Facebook meerdere malen uit tegen vaccinatie en de corona-maatregelen. Ook was hij zeer kritisch op de politie die hij op Facebook Gestapo-praktijken verweet.  

Het Openbaar Ministerie was er niet gerust op en deed op 1 februari een inval in zijn Hilversumse woning. Het onderzoek trok veel bekijks, omdat naast de politie, ook de brandweer en de Explos..