Burgemeester Gerhard van den Top in gesprek met twee kritische buurtbewoners.
Burgemeester Gerhard van den Top in gesprek met twee kritische buurtbewoners. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tumultueuze bijeenkomst over opvang Oekraïense vluchtelingen in Philipscomplex

Buurt & wijk

De meningen zijn toch wel verdeeld in de wijk over het opvangen van 500 Oekraïense vluchtelingen in één van de gebouwen van het Philipscomplex aan de Anton Philipsweg. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een massaal bezochte inloopbijeenkomst in de Hilversumse brandweerkazerne. Veel mensen willen helpen, maar ook vele mensen maken zich ernstige zorgen. 

Afgelopen zaterdag kwam de gemeente dan toch met het bericht dat er in de loop van volgend jaar voor drie of vier jaar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het grote kantorencomplex. Daarbij werd aangegeven dat er dinsdagavond in het gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg een inloopbijeenkomst zou zijn waar mensen hun vragen konden stellen. In de uitnodiging voor de bijeenkomst schreef de gemeente dat bewoners ook konden aangeven of zij wilden meehelpen om de Oekraïense gasten een warme ontvangst te geven. 

De belangstelling dinsdagavond was groot. Zo groot zelfs dat mensen niet naar binnen konden omdat het té druk was (zie foto hieronder). Burgemeester Gerhard van den Top zei daarom al dat er over twee of drie weken nog een soortgeli..