Vrijdag 30 september

Mannen in gesprek

14.00 uur | Viore 

Rond de ziekte kanker speelt veel meer dan uitsluitend het ziek zijn. Af en toe is het fijn om met andere mannen van gedachten te wisselen over een van die andere aspecten. 

Zaterdag 1 oktober

Fietsen naar de Vecht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde ‘t Gooi rijdt zaterdag 1 oktober de vanwege de hitte medio augustus afgelaste dagtocht ‘Van Zodden naar Buitenplaats'; vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. De laatste tocht van het seizoen. Zie ook www.fietsgilde.nl.

Vituskerk open

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de r.-k. Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum. 

Zondag 2 oktober

KinderbeursXXL DudokArena

10.00 uur | Dudok Arena

De grootste, gezelligste en leukste kinderbeurs van Nederland. Maar liefst 270 kramen met nieuwe én tweedekanskinderkleding en speelgoed. Heel veel aanbod voor kids van 0-12 jaar en dat voor leuke prijzen! Tickets en info via www.KinderbeursXXL.nl. 

Open dag Ontmoeten

10.00 uur | Grafisch Atelier 

Ontmoet onze kunstenaars op zondag 2 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Bekijk recent werk in verschillende grafische technieken van kunstenaars verbonden aan het Grafisch Atelier. De tentoonstelling is van 1 september t/m 30 november te zien.  

Wandeling na verlies

10.00 uur | Beeldentuin De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23 66 56 87. 

Inspiratiesessie Uitvaart

13.30 uur | Begraafplaats Bosdrift

Drie bevlogen ondernemers uit de uitvaartwereld delen hun verhaal. Hazel Ling, Irene van der Meulen en Lennard Blok vertellen over afscheidsfotografie, ritueelbegeleiding en samen een uitvaartkist maken.  

Muziek

14.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

Zondag 2 oktober Wijkcentrum de Koepel (Kerkelanden). Open vanaf 12.00 uur, muziek van 14.00-16.30 uur van Bobby en Reggy. Nummers uit de jaren 50/60, afgewisseld met wat Indisch repertoire. 

Maandag 3 oktober

Mode maken

10.00 uur | Huiskamer van de Buurt Bussumerstraat

Geen naaimachine in huis, maar wel zin om iets leuks te maken of om dat te leren? Of wel een naaimachine in huis, maar geen idee hoe die werkt? Kom maandagmorgen naar onze Huiskamer van de Buurt. Er zijn machines én handige vrijwilligers aanwezig!  

Middag Bridgeclub ‘t Gooi

13.30 uur | Sociëteit de Unie

Wekelijks bridgen op maandagmiddag bij gemengde Bridgeclub 't Gooi in Sociëteit De Unie in Hilversum. Competitie spelen in een gezellige sfeer. Kom vrijblijvend een keer kennismaken. Info: Ada Nollet, 06-1417 8584 / ada.nollet@hotmail.com. 

Go-Digital

18.30 uur | Beeld en Geluid

Gedigitaliseerde ondernemingen boeken betere resultaten. Wil jij weten hoe? Kom naar Go-Digital netwerk- en inspiratie-event. Ontmoet collega-ondernemers. Laat je inspireren en adviseren door experts. Ontvang een gratis digitaliseringsconsult. 

NAH Café

19.00 uur | Lopes Dias

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan na een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersentumor. Anderen met NAH ontmoeten en ervaringen delen kan heel helpend zijn. Elke derde donderdag. Info: M.Suesan 06-83173624 of m.suesan@mee-az.nl.

Dinsdag 4 oktober

Inloop Meld Discriminatie

9.30 uur | De Koepel

Gratis spreekuur voor alle inwoners. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Heeft iemand u ongelijk behandeld? Ervaart u discriminatie bij werk, in de buurt of elders? Zoekt u informatie, advies, bemiddeling of juridische bijstand? Wij helpen u graag.  

Seniorenfit

10.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Seniorenfit voor iedereen die graag meer wil bewegen, samen met buurtbewoners. Wekelijkse sportieve en functionele oefeningen vanuit en achter de stoel in Wijkcentrum De Geus. Elke dinsdag van 10.00 uur tot 10.45 uur.

Digitaal duwtje

10.00 uur | Huiskamer van de Buurt Leger des Heils

Kun jij wel een duwtje in de rug gebruiken bij het oplossen van digitale problemen? Of ben je bang bij het maken van fouten bij het invullen van digitale formuleren? Medewerkers van Versa bieden je de helpende hand! 

Woensdag 5 oktober

Avond van de sport-bh

19.30 uur | Run2Day

Voor vrouwelijke lopers is niets zo belangrijk als een goede sport-bh. Een informatieve avond waarop experts adviezen geven. Aanmelden: hilversum@run2day.nl.

Cursus Oekraïens

20.30 uur | Bibliotheek Hilversum

In deze beginnerscursus maak je kennis met de taal, het alfabet en de Oekraïense cultuur. Je leert eenvoudige gesprekjes te voeren en we gaan ook tekstjes lezen. Docent: Nelya Ayazbekova. Aanmelden via website of balie.