Gerard van den Hoven in zijn gezellige café.
Gerard van den Hoven in zijn gezellige café. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Café Brabant is nog de enige homokroeg in Hilversum: ‘Ik krijg vaak te horen dat mijn café voor iedereen een warm nest is’

Mensen

Bij café Brabant is iedereen - homo, bi, lesbisch en hetero - welkom. Eigenaar Gerard van den Hoven zegt dan ook met veel enthousiasme dat bezoekers hier lekker met elkaar een drankje kunnen drinken en babbelen. “En zoals ze in het Brabants zeggen: ‘Het is hier altijd ‘Kei Gesellig’.”

Tien jaar geleden nam Van den Hoven café So What over van twee vrienden. “Zij zaten hier met het homocafé, dat al twintig jaar bestond, en in het centrum waren toen nog zes andere gayminded kroegen. Nu ben ik de enige gaycafé in het dorp. Iedereen is welkom in mijn kroeg, van 18 tot 88 jaar, en het maakt niet uit wie of wat je bent. Ik krijg vaak te horen dat café Brabant voor iedereen een warm nest is.”

De Zevende Hemel

Van den Hoven is een echte horecaman en dat heeft hij te danken aan zijn familie. “Ik had als jongetje een vakantiebaantje in de keuken. Zo is mijn liefde voor kok ontstaan en ben ik doorgegroeid in het vak.” Zijn eerste restaurant had hij op zijn negentiende en rond zijn dertigste is Van den Hoven, samen met zijn..