Afbeelding

De Derde Helft: waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten voor (sport)activiteiten en gezelligheid

Zorg

HILVERSUM - Gezellig samen bezig zijn met anderen, dat kan binnenkort elke woensdagmiddag in het clubhuis van SV Olympia ‘25 aan Kininelaantje 11, Hilversum. Voor ouderen (55+) is er dan De Derde Helft.

Op woensdagen 12 oktober en 26 oktober staan er tussen 12.30 en 16.00 uur twee speciale kennismakingsmiddagen op het programma, compleet met lunch, twee sportdemonstraties en een drankje. Deelname is gratis voor alle ouderen, en dat blijft het voorlopig ook. 

Het plan is om De Derde Helft, bij voldoende enthousiasme, vanaf november wekelijks voort te zetten op de woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. De Hilversumse ouderen kunnen dan op gezellige wijze in het clubhuis deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals sjoelen, samen wandelen, tafeltennissen, jeu de boules of het keezenspel. 

Ook is er walking football op het kleine veld. Dat zijn voetbalpartijtjes in kleine groepjes op kunstgras. Eerst een gedegen warming up, daarna lekker voetballen. En veilig, want hardlopen en fysiek contact is uit den boze. Het advies is wel om geschikte schoenen en een sportieve outfit mee te nemen. Douchen is mogelijk na afloop. De start is steeds met koffie en thee en na afloop is er gelegenheid om samen nog een drankje te nemen.

Vernieuwende functie
De Derde Helft is een initiatief van Sportvereniging Olympia‘25 en Stichting Present Hilversum met medewerking van diverse maatschappelijke partners en mede mogelijk gemaakt door onder andere het Nationaal Ouderenfonds en een diaconaal fonds van de Protestantse gemeente te Hilversum. Het doel van De Derde Helft is de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten voor (sport)activiteiten en gezelligheid.

Aanmelden kan voor een van beide kennismakingsmiddagen, of gelijk voor allebei. Alle ouderen uit Hilversum zijn welkom bij De Derde Helft en deelname is gratis. Maar wees er op tijd bij, want het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden (verplicht) kan via www.presenthilversum.nl/projecten/dederdehelft. Voor meer informatie, mail naar info@presenthilversum.nl.