Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gedoe rond aanbesteding zestien tankautospuiten Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Politie

De levering van zestien uniforme tankautospuiten (brandweer) aan de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kan mogelijk vertraging oplopen. Drie partijen hebben zich weliswaar ingeschreven, maar een vierde partij is het niet eens met de gang van zaken en heeft een kort geding aangespannen.

Dat blijkt uit een interne mededeling van de brandweer, die in het bezit is van deze krant, en bevestigd wordt door een woordvoerder. Het kort geding vindt komende donderdag om 12.00 uur plaats in Den Haag. Die vierde partij is Dijssel BV uit Soest.

Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV) levert vanuit twaalf brandweerkazernes de brandweerzorg in de regio. In de aanbestedingsdocumenten die eind mei zijn geplaatst, staat dat de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (VRGV) op zoek is naar een partij voor het leveren van zestien uniforme tankautospuiten, inclusief het bijbehorende onderhoud. De zestien tankautospuiten zijn nodig om taakstellingen op het gebied van brandbestrijding, hulpverlening, incidentbestrijding gevaarlijke stoffen en inciden..