Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gewapende overval in Hilversumse apotheek; politie zoekt dader

112

HILVERSUM - Medewerkers van Apotheek Rensing kregen donderdagmiddag rond 14.30 uur ongewenst bezoek van een man met een steekwapen. Hij bedreigde de medewerkers en ging er daarna direct vandoor.

Dat zegt een politiewoordvoerder. Hij zou zijn weggerend richting Zwembad De Lieberg, maar gezien de vele kleine straatjes in de buurt is het de vraag of hij daar langs kwam. Of de man met buit vertrok is eveneens onduidelijk. Er is in ieder geval niemand gewond geraakt.

Op Burgernet meldt de politie dat het gaat om een ongeveer 20-jarige man van ongeveer 1,80 meter lang. Hij heeft een smal postuur en droeg een grijze hoody, rode capuchon en wit/blauwe sportschoenen. Het advies aan mensen die de man denken te zien: niet zelf benaderen.

Een medewerker van de apotheek wil telefonisch weinig kwijt over het incident. De medewerkers zijn geschrokken, maar naar omstandigheden gaat het goed, zegt zij. De zaak is inmiddels weer gewoon open. 

Vlak na de overval stond de politie met drie auto’s op de verderop gelegen kruising van de Larenseweg met de Cruquiusstraat en werd er aangeklopt bij een hoekwoning daar. Toen er niet werd open gedaan, vertrok de politie weer. Of er een verband is met de overval, is onduidelijk. 

De woordvoerder laat verder weten dat het onderzoek net is opgestart. Met de medewerkers is en wordt gesproken en tevens volgt er een buurtonderzoek. Verder is de politie op zoek naar camerabeelden. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché