Bewoners van de Johannes Geradtsweg zijn al langere tijd not amused over de gang van zaken.
Bewoners van de Johannes Geradtsweg zijn al langere tijd not amused over de gang van zaken. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Opzijgezet en geschoffeerd’: bewoners J. Geradtsweg hekelen gang van zaken rond aanpassing viaduct

Buurt & wijk

Bewoners van de Johannes Geradtsweg zijn pislink nu de gemeente in volle vaart door lijkt te gaan met het plan voor verkeersaanpassingen op het viaduct. In een brief aan de politiek uiten zij hun ongenoegen. Maar volgens wethouder Bart Heller (Bereikbaarheid en Parkeren) staan daarin ‘helaas een aantal misverstanden’. 

Aanleiding voor de brief van de klankbordgroep en bewoners van de drukke ringweg, gericht aan de Hilversumse politiek, is dat volgens hen de participatie over die verkeersaanpassingen mislukt is. “De klankbordgroep voelt zich opzijgezet en geschoffeerd, en beraadt zich nu op juridische stappen om de coalitie op de goede weg te krijgen: die van een leefbare stad. En daar hoort ook een leefbare Johannes Geradtsweg bij.”

Al enige tijd is het hommeles tussen enerzijds de gemeente en anderzijds de bewoners. Dat heeft alles te maken met het over enkele jaren afsluiten van de kleine spoorbomen. Hierdoor heeft het autoverkeer straks nog maar twee opties om het spoor onder of boven te gaan: de Beatrixtunnel of het viaduct op de Johannes Geradtsweg.

En..