Wim Ruitenbeek op de Kerkbrink.
Wim Ruitenbeek op de Kerkbrink. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Stadsbeiaardier treedt met mobiele carillon op in centrum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het was koud zaterdagmorgen, maar droog. En dus zat de stadsbeiaardier van Hilversum, Wim Ruitenbeek, niet ‘verstopt’ in de toren van het raadhuis maar was hij met het mobiele carillon voor één keer tussen het winkelend publiek te vinden. 

Ruitenbeek kreeg bij zijn optredens op de Kerkbrink en later op de Groest gezelschap van de ACCUfanfare, een groot en enthousiast straatorkest uit Amsterdam. “Het is voor het publiek heel leuk om te zien. Dan zien de mensen echt hoe een carillon werkt”, sprak Ruitenbeek al eerder deze week tegen de Gooi en Eembode. “Het is voor het publiek heel leuk om te zien. Dan zien de mensen echt hoe een carillon werkt. Dat als ik op het klavier een toets aansla, dat even later daar een klok beweegt. En voor mij als beiaardier is het heel leuk om samen te spelen met een orkest dat naast me staat te spelen.”

De actie diende als voorproefje van de viering van de uitbreiding van het carillon in de raadhuistoren, zaterdagmiddag. Toen in 1958 het eerste carillon in het raadhuis aan het Hilversums publiek werd getoond, reed vooraf ook een mobiel carillon door het dorp, om te mensen enthousiast te maken. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché