Dierenasiel Crailo
Dierenasiel Crailo Archieffoto: Bastiaan Miché

Na veel gedoe nu alsnog een deal tussen oud-directeur Veenstra en Dierenasiel Crailo over asbestonderzoek

Bedrijven

Oud-directeur van het Dierenasiel Crailo, Tjeerd Veenstra, is met het asiel overeengekomen dat zij een asbestinventarisatie aan de opstallen op het terrein zal laten uitvoeren. Onder voorwaarde dat Veenstra voor einde van dit jaar de 70.000 euro schikkingsovereenkomst die sinds 2020 loopt, aan de curator heeft betaald.

Veenstra is een kort geding gestart tegen het dierenasiel, omdat zij weigerde mee te werken aan een asbestinventarisatie aan de opstallen. Ook eist de oud-directeur dat het asiel de drie camera’s verwijdert die op het toegangspad van Veenstra staan gericht. Dinsdag kwamen beide partijen tijdens het kort geding tot overeenstemming over het asbestonderzoek.

Veenstra was van 1982 tot oktober 2016 werkzaam voor het dierenasiel, onder meer als directeur en daarna als beheerder. Hij woont op een deel van het terrein van het asiel en is eigenaar van het perceel waarop de opstallen staan. Vanwege de veiligheid van zijn gezin, de dieren en de medewerkers van het dierenasiel wil hij dat er een asbestinventarisatie komt.