Werk van Romanina Mandricardo.
Werk van Romanina Mandricardo. Foto: ART Hilversum

Vier beeldende kunstenaars tonen werk in atelier aan rand van Hilversum

Kunst & cultuur

HILVERSUM - Gate51, de voormalige militaire barak bij Vliegveld Hilversum, wordt komend weekend omgevormd tot stijlvolle tentoonstellingsruimte. In het gebouw aan de Noodweg is zaterdag en zondag een mini-kunstroute. 

In Gate51 hebben verschillende Hilversumse kunstenaars hun atelier. Vier beeldend kunstenaars tonen ‘s middags hun werk. Zo zijn er er houten beelden te zien Dick Sierksma, porseleinwerken van Romanina Mandricardo, keramiek in de vorm van kledingstukken van Sacha Wendt en tenslotte bronzen beelden en kippengaas-structuren van Anet Kazemier. 

De kunstenaars zijn zelf aanwezig voor tekst en uitleg. Deze expositie maakt deel uit van de serie Kunstzondagen op diverse plekken in Hilversum. 

Gate51 dankt zijn naam aan de nabijheid van Vliegveld Hilversum, op het adres Noodweg 51. De mini-kunstroute is zowel zaterdag als zondag van 12.00 tot 16.30 uur. Er is parkeerruimte. Voor meer informatie zie de website van ART Hilversum, waar zo’n zestig Hilversumse kunstenaars bij zijn aangesloten.


Werk van Sacha Wendt. - ART Hilversum


Werk van Dick Sierksma. - ART Hilversum


Werk van Anet Kazemier. - ART Hilversum