Traces.
Traces. Foto: Margot Brakel

Podium MH met Marion Bloem en Philip Dröge

Cultureel

HILVERSUM - In Museum Hilversum is komende donderdag de lezing ‘Het literaire spoor uit Nederlands-Indië’, met Marion Bloemen en Philip Dröge. Aanleiding voor het bezoek is de tentoonstelling TRACES, waarin Ilona Langbroek haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië onderzoekt. 

In het werk van Marion Bloem is de relatie tussen Nederlands-Indië en Nederland een terugkerend thema. Philip Dröge schreef aan de hand van zijn voorvaderen het boek Moederstad, een reisverslag over de geschiedenis van Batavia/Jakarta. 

In het kader van de tentoonstelling TRACES vertellen de schrijvers Bloem en Dröge over hun werk. Marion Bloem schrijft vaak over het migrantenbestaan in Nederland, waarin de Indische geschiedenis goed naar voren komt. Begin deze maand ontving ze de Constantijn Huygens-prijs voor haar romans, verhalen en gedichten. 

Philip Dröge treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma’s op radio en televisie. Hij schrijft voor verschillende kranten en magazines uit binnen- en buitenland. In Moederstad gaat Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. 

Kaartverkoop
De lezing ‘Het literaire spoor uit Nederlands-Indië’ vindt plaats in Museum Hilversum op donderdag 24 november om 19:30 uur Kosten 8,50 euro. Kaarten zijn te reserveren op de website museumhilversum.nl. Vrienden en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.