De Grote Kerk op de Kerkbrink.
De Grote Kerk op de Kerkbrink. Foto: Edgar Broekman

Donderdag 24 november

Fototentoonstelling

12.00 uur | DAC

'Portretten van Mexicaanse Mannen in Nederland'. De tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum (raadhuis) is bedoeld om de Internationale Mannendag in november 2022 te herdenken. Het project heeft als doel te verspreiden hoe de Mexicaanse diaspora is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. 

Invulhulp Energietoeslag

13.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Elke donderdag in Wijkcentrum De Geus hulpspreekuur bij het invullen van de energietoeslag voor bewoners die ingeschreven staan bij de gemeente Hilversum. Ook Zorgnetwerk is aanwezig op de dinsdag vanaf 14.00-15.00 uur.  

Angst na kanker

16.00 uur | Viore 

Informatiebijeenkomst over het thema Angst na kanker, waarbij wordt ingegaan op het leren omgaan met onzekerheid, het verminderen van piekeren en het delen van ervaringen uit de psycho-oncologie. Deelname is gratis, aanmelden: aanmelden@viore.org. 

Swap Sint Ruilmarkt

19.00 uur | Bethlehemkerk

Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Swap Sint (Recycle Sint) wil zo veel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. 

Music around the Fireplace

20.30 uur | @ All Art

Écht luisteren naar singer-songwriters, die akoestisch optreden in een knussehuiskamersetting en met klein publiek. Met deze editie Helge, Loen en Benjamin. Zie voor tickets www.musicaroundthefireplace.nl. 

Vrijdag 25 november

Zorg voor jezelf

20.00 uur | De Vereniging

De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag 25 november een open avond over het thema ‘Zorg voor jezelf'. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

Zaterdag 26 november

Open dag Ontmoeten

10.00 uur | Grafisch Atelier

Ontmoet onze kunstenaars op zaterdag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur. Bekijk recent werk in verschillende grafische technieken van kunstenaars verbonden aan het grafisch atelier.

Sint bezoekt de Zoutkeet

14.00 uur | de Zoutkeet

Sinterklaas bezoekt zaterdag 26 en zondag 27 november Wijkcentrum de Zoutkeet, aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. Er is vanaf 14.00 uur een leuk voorprogramma. De voorverkoop is vrijdag 25 november vanaf 11.00 uur. 

Cantate op de Brink

16.30 uur | Grote Kerk

Cantate ‘Allein zu dir, Herr Jesu Christ' (BWV 33) van J.S. Bach. Voorafgaand twee delen uit het Concerto grosso in F van G.F. Händel en een lied van J.P. Sweelinck. Uitvoering: Ensemble Illustre, solisten en orkest o.l.v. Dennis Broeders.

Zondag 27 november

Meentwerf Klassiek

15.30 uur | Meentwerf

Zondag 27 november in de Meentwerf weer een concert van Meentwerf Klassiek. Duo Dufonte treedt om 15.30 uur op met Iara Perillo op fluit en Hedwig Brieffies op harp. Vanaf 14.30 uur inloop met koffie en gebak. Toegang vrij. Vrijwillige donatie mag. 

Wilmering & Boertien

16.00 uur | MCO

Het duo Michael Wilmering & Daan Boertien neemt je mee op een adembenemende reis door het liedrepertoire. Met prachtige liederen van o.a. Schumann en Schubert, Engelse en Russische romantiek van Ralph Vaughan William. 

Maandag 28 november

Open Huis (inloop)

10.00 uur | Huiskamer van de Buurt Leger des Heils

Zin in een kop koffie, gezelligheid, een leuke activiteit of een goed gesprek? Loop dan eens binnen in onze Huiskamer van de Buurt. Het Leger des Heils is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben, maar voor iedereen. 

Dinsdag 29 november

Pietengym

9.30 uur | Goudenregenschool

De Bink buurtsportcoaches geven gratis pietengym voor kinderen van 2 tot 4 jaar op dinsdag 29 november van 9.30 - 10.15 uur, in Kleuterspeelzaal de Wijde Blik. Meld je aan via 06 - 18531803. 

Seniorenfit

10.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Seniorenfit voor iedereen die graag meer wil bewegen en dat samen met buurtbewoners doet. Wekelijkse sportieve en functionele oefeningen vanuit en achter de stoel in Wijkcentrum De Geus.