Koningin Maxima bij MUD Jeans.
Koningin Maxima bij MUD Jeans. Foto: Bob Awick

Maxima op werkbezoek in 't Gooi

HILVERSUM Koningin Máxima was woensdag naar twee verschillende locaties in de regio gekomen. Eerst bracht zij een werkbezoek aan De Groene Afslag bij Crailo, vervolgens was zij in het Muziekcentrum van de Omroep.

De koningin was naar de circulaire ontmoetingsplaats langs de A1 gekomen voor een bezoek aan het daar gevestigde MUD Jeans. Dit kleine bedrijf was namelijk de winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, een van de Koning Willem I Prijzen.
MUD Jeans is een circulair modebedrijf dat spijkerbroeken, een van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie, duurzaam ontwikkelt en hergebruikt om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken.
Máxima kreeg daar een toelichting op de werkwijze van MUD Jeans.Tevens vertelden medewerkers over het ontstaan in 2012, over de circulaire ontwerpen van de spijkerbroeken en over samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Vervolgens was er een korte rondleiding door de kantoren, langs de shredder voor oude spijkerbroeken en door de winkel.
Niet veel later woonde Maxima in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de ondertekening bij van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs. In dit akkoord staat hoe het muziekonderwijs binnen vijf jaar verankerd wordt op alle 543 basisscholen speciaal onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas.
Koningin Máxima keek tijdens haar bezoek naar een optreden van het Kristal Leerorkest, waar kinderen met en zonder beperking gezamenlijk instrumentale muzieklessen krijgen.

Een uitgebreid verslag staat op Gooieneembode.nl/extra