Afbeelding

Rugbyers Hilversummers kansloos onderuit bij ‘t Gooi: ‘Alles wat mis kon gaan in dit duel ging fout’

Sport

Spatten de vonken in voorgaande jaren er vanaf tijdens de rugbyderby tussen Hilversum en ’t Gooi - de grote rivalen deden weinig voor elkaar onder - zaterdagmiddag was er ander beeld in Naarden. Hilversum werd overklast en ’t Gooi zegevierde overtuigend met 43-7.

Het was zaterdagmiddag na een kwartier rugbyen in Naarden voor de toeschouwers al duidelijk dat het thuisspelende ’t Gooi de bovenliggende partij was. Hilversum had geen passend antwoord op de tactiek van de thuisploeg. ‘t Gooi zette op de helft van de tegenstander direct druk op de aanvallende impulsen van Hilversum, die daar niet onderuit konden spelen.

Na twaalf minuten zette Scott Cunningham de eerste punten voor de club uit Naarden op het scorebord. ‘t Gooi domineerde en bouwde met sterk aanvallend rugby de score uit. Voor de rust wisten de Hilversummers zelfs niet één keer bij de achterlijn in scoringskans te komen. Bij de rust was het 24-0 voor de thuisploeg, waarmee de blauw/witten er nog genadig vanaf kwamen.