De ondertekening met van links naar rechts: wethouder Arno Scheepers (cultuur), directeur Els Brons van Bibliotheek Hilversum, directeur Jeroen Ankersmit van het MBO College, John Leek van Beeld en Geluid en directeur Stef van Breugel van Museum Hilversum.
De ondertekening met van links naar rechts: wethouder Arno Scheepers (cultuur), directeur Els Brons van Bibliotheek Hilversum, directeur Jeroen Ankersmit van het MBO College, John Leek van Beeld en Geluid en directeur Stef van Breugel van Museum Hilversum. Foto: Bibliotheek Hilversum

Praktijklessen MBO College Hilversum in nieuwe bibliotheek in Gooische Brink

Cultureel

HILVERSUM - De invulling van de nieuwe bibliotheek in de Gooische Brink krijgt steeds meer vorm. Zo zal ook het MBO College Hilversum gebruik maken van het pand, onder meer voor voor de praktijklessen van de opleidingen Media en Business & Commerce.

Afgelopen week ondertekenden Bibliotheek Hilversum en MBO College Hilversum van het ROCvA hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. “Beide partijen zijn heel blij met deze eerste stap en hopen op een heel goede en langdurige samenwerking”, melden zij in een persbericht. 

De samenwerking is er op dit moment al in de vorm van studenten van de Media-opleidingen (Moos Productiehuis) die de bibliotheek ondersteunen bij programmering en uitvoering van vele activiteiten in het LAB Mediaplein. Dit leer-werkbedrijf voor studenten in de media van MBO College Hilversum is vorig jaar verhuisd naar het pand aan de Gooische Brink. LAB Mediaplein is een samenwerkingsverband tussen Beeld & Geluid, Museum Hilversum en Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum.

Een veel grotere samenwerking met partners staat gepland voor ná de verhuizing van de bibliotheek van de ‘s-Gravelandseweg naar de winkelpassage Gooische Brink. Op deze nieuwe plek, in het hart van Hilversum, wil de bibliotheek intensief gaan samenwerken met partners van wie de maatschappelijke, culturele en media werkzaamheden aansluiten op de focus van de bibliotheek: ‘lezen, leren en maken’.

Eén van die partners is MBO College Hilversum, waarmee nu een samenwerkingsovereenkomst is getekend. De school gaat ruimte huren in het nieuwe gebouw van de bibliotheek voor de praktijklessen van de opleidingen Media en Business & Commerce

Dit moet leerlingen de kans bieden om te leren in levensechte situaties, is de gedachte. “Zij kunnen dan onder andere aan de slag met het multimediaal presenteren van de collecties van alle partners, leren wat Retail is, leren werken in openbare kantoorruimtes met échte klanten, horeca-ervaring opdoen in het Leescafé of hun ICT-kennis overbrengen aan klanten van de bieb. Ook zullen de studenten samen met Beeld & Geluid en Museum Hilversum projecten doen op het gebied van mediawijsheid, van nieuwsfotografie, van lokale nieuwsvoorzieningen et cetera.”