Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Hilversummers zouden meerdere mensen oplichtten door zich voor te doen als familielid in geldnood

Politie

In de strafzaak tegen de twee huisgenoten uit Hilversum, die ervan worden verdacht meerdere mensen via WhatsApp te hebben opgelicht, eiste de officier van justitie dinsdagochtend een taakstraf van 140 en 100 uur. De twee mannen zouden van tenminste vijf personen uit Drenthe, Gelderland en Hilversum bedragen tussen de 650 en 3.800 euro afhandig hebben gemaakt. 

Zij deden zich voor als familieleden van de slachtoffers die in geldnood zaten. De Hilversummers maakten zich schuldig aan Whatsappfraude tussen 2 september 2017 en 29 maart 2018 en het witwassen van het gestolen geld. 

De officier van justitie noemde het een zeer ernstig feit, met serieuze gevolgen voor de slachtoffers. Hij eiste dinsdag tijdens de rechtszitting een forse taakstraf tegen beide verdachten en vroeg de rechtbank om de gevorderde schadevergoedingen toe te wijzen aan de slachtoffers. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van 7.000 euro

De twee mannen uit Hilversum lukte het minstens vijf keer om vreemden op te lichten door zich voor te doen als een familielid met een nieuw telefoonnummer. Met een prepaid nummer stuurd..