Afbeelding
Foto: Nieuw Zuid

Nieuw gebouw ‘Nieuw Zuid’ telt 108 appartementen; forse uitbreiding leidt tot politieke vragen

Buurt & wijk

De verdere ontwikkeling van het Nieuw Zuid-terrein aan de Diependaalselaan is weer een stap dichterbij gekomen. Op het middenterrein komen maar liefst 108 appartementen. En dat leidt weer tot een serie kritische vragen van Hart voor Hilversum en Democraten Hilversum aan het college van burgemeester en wethouders. 

Inmiddels is de omgevingsvergunning voor het middengebied verleend door de gemeente Hilversum. Dat betekent groen licht voor verdere ontwikkeling en hét moment om ook de realisatieovereenkomst te tekenen (zie foto hier onder). Dat deden directeur Robert Jan Sliep van Dudok Wonen en directeur Frank Hegeman van Aannemingsmaatschappij Hegeman dan ook afgelopen week.

Wel is het plan de afgelopen periode nogal aangepast. Aanvankelijk zouden er in dit gebied namelijk twee gebouwen, het zogenaamde gebouw ‘Volante’ (originele plan) en gebouw ‘6’, komen met 50 tot 60 appartementen. In het nieuwe plan zijn deze twee gebouwen samengesmolten tot tot een gebouw met 108 appartementen. Daarvan zijn er 30 voor mensen die zorg afnemen (Amaris Zorggroep), ..