Enter The Hills
Enter The Hills Foto: Nathanael Jeremy Slok

Donderdag 1 december

DAS IN DE TAS - Brei mee!

10.00 uur | Zalencentrum de Akker

Kom op donderdagochtend 1, 8 of 15 december meebreien in de Akker. Dan heeft met de kerst elke voedselbanktas een das. Neem zelf breipennen en wol mee, de koffie staat klaar tussen 10.00 en 13.00 uur. 

Vrijdag 2 december

Workshop: glassieraad

10.00 uur | Viore 

Creatieve workshop glassieraad maken: met glas kun je hele mooie dingen maken. Een sieraad bijvoorbeeld, zoals oorbellen, een hanger of een broche. Kosten voor deelname bedragen 10 euro. Aanmelden kan via aanmelden@viore.org. 

Zaterdag 3 december

Open Huis (inloop)

10.00 uur | Leger des Heils

Zin in een kop koffie, gezelligheid, een leuke activiteit of een goed gesprek. Loop dan eens binnen in onze Huiskamer van de Buurt. Het Leger des Heils is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben.

Amnesty kerstverkoop

11.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Op de zaterdagen 3 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstverkoop ten behoeve van Amnesty International plaats. Door uw aankoop van kaarten, kaarsen en andere cadeautjes stelt u Amnesty in staat het werk voor gewetensgevangenen voort te zetten. 

Dicht- en surprisehulp

14.30 uur | De Morgenster

De dicht- en knutselbrigade staat klaar om te helpen pakjes en gedichten te maken voor uw sinterklaasavond. Er worden mooie kaarsen verkocht en knutselspullen hebben we bij de hand. Inloop met koffie, thee en speculaas.

Lezing ontstaan schrift

15.00 uur | Onderwijscentrum Addisco

Lezing over het ontstaan van schriftsystemen en alfabetten. Zaterdag 3 december van 15.00-17.00 uur. Lezing is zowel online als fysiek te volgen. Aanmelden via www.addisco.nl, info@addisco.nl of 06-38122149.

Zondag 4 december

Wandeling met de VVG

13.30 uur | Boshut

Wandeling met de natuurgidsen van de Vrienden van het Gooi langs het mooie natuurgebied van de oude zandafgraving Crailoo en het Spanderswoud. Gratis deelname, aanmelden niet nodig, Kijk voor meer info op vriendenvanhetgooi.nl.

'Sinterklaas en de boefjes'

14.00 uur | Theater Kleintje Kunst

Wegens enorme belangstelling is er zondag een extra voorstelling. Na het stuk ontvangt ieder kind een cadeautje. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: 9 euro.   

Live music Bobby & Reggy

14.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

Live music met Bobby, Reggy & Noor, een mix van Indische liedjes en evergreens uit de jaren 50 en 60. Toegang gratis met Indische catering. Zaal open om 12.30 uur. 

Enter The Hills

19.00 uur | De Vorstin

Stichting Dynamic Arts en De Vorstin organiseren de tweede editie van het Gooische hiphopevent Enter The Hills, aanstaande zondag 4 december. Deze editie bestaat uit o.a. optredens van meer dan 10 regionale hiphopartiesten en een dansbattle.

Maandag 5 december

Middag Bridgeclub ‘t Gooi

13.30 uur | Sociëteit de Unie

Wekelijks bridgen op maandagmiddag bij gemengde Bridgeclub 't Gooi in Sociëteit De Unie in Hilversum. Kom vrijblijvend een keer kennismaken. Info: Ada Nollet, 06-1417 8584 / ada.nollet@hotmail.com. 

Dinsdag 6 december

Samengesteld gezinsvragen

16.00 uur | Het Ondernemershuys

Maandelijks gratis inloopspreekuur voor vragen over het samengesteld gezin. Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan? Voel je je uitgeput? Of gewoon meer informatie over wat een stiefgezin nu anders maakt? 

Country- en linedansen

19.30 uur | Wijkcentrum de Zoutkeet

Elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur linedansen in de Zoutkeet. Aanmelden bij Nicoline Majoor, 035 6831644. Of kom gewoon langs voor een avond gezelligheid; als het bevalt zijn de kosten 5 euro per avond.  

Woensdag 7 december

Wandelen Hilversum-Oost

9.30 uur | De Verbinding

Wekelijks een wandeling met Team Sportservice vanuit De Verbinding in Hilversum-Oost (Lucentterrein). Elke woensdag wandelen wij met buurtsportcoach Ron Buisman van Team Sportservice ongeveer 4,5 kilometer.

Energieloket Hilversum

15.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Hilversummers kunnen elke woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur vragen stellen over duurzaam wonen bij de energiecoach in de bibliotheek. Stel al je grote en kleine vragen over bv. isoleren, verbouwen, apparatuur of offertes.