Impressie van de nieuwe woonwijk Crailo.
Impressie van de nieuwe woonwijk Crailo. Beeld: Projectbureau | GEM Crailo B.V.

‘Raadsleden laten zich veel te makkelijk meeslepen in het bestemmingsplan’

Politiek

‘Raadsleden laten zich veel te makkelijk meeslepen in het bestemmingsplan en vervolgens legt men het probleem op het bordje van de burger en de rechter’, schrijft een lezer van BussumsNieuws Extra in een ingezonden bericht. Daarin stelt hij de vraag of de redactie daar eens onderzoek naar wil doen. Hoe zit dat eigenlijk?

De bouwvergunning voor het - inmiddels polemische - appartementencomplex aan de Driftweg, op de grens van Naarden en Huizen, ontlokte halverwege januari bij diverse raadsleden kritische opmerkingen over het bestemmingsplan, zoals te lezen is in onze editie van 13 januari onder de kop: ‘Politiek reageert onthutst op gedrocht aan Driftweg Naarden’.

‘Het college had het bestemmingsplan anders moeten interpreteren en dit desnoods moeten verdedigen bij de Raad van State’
“Het bestemmingsplan biedt te veel ruimte voor creatieve projectontwikkelaars om meer te realiseren dan gewenst is”, zegt CU-raadslid Roel Kamphuis in dit artikel. Volgens zijn collega Maarten Balzar van D66 ‘heeft de gemeenteraad wel vaker te maken met onduidelijkhe..