Afbeelding
Foto: Enter Media

College kiest voor sloop en nieuwbouw parkeergarage De Olmen

Politiek

De bijna veertig jaar oude parkeergarage De Olmen is zowel financieel als technisch aan het einde van zijn levensduur. Als nieuw gebouwd gaat worden (kosten: 7,5 miljoen euro) beschikt Bussum eind 2025 over een moderne, goed toegankelijke, veilige en gebruiksvriendelijke parkeergarage die goed is voor 240 tot 300 plekken voor (elektrische) auto’s, inclusief overdekte stalling voor fietsen. Een visitekaartje voor het centrum, zo stelt het college.

Maar waar blijven die 240 parkeerplekken die de Olmengarage nu telt gedurende de werkzaamheden? Wethouder Nico Schimmel denkt aan een parkeerdek aan de Veldweg, maar daarmee is het probleem niet helemaal opgelost. Er moet naar meer alternatieve parkeerplekken gezocht worden. Roel Kamphuis, raadslid ChristenUnie, opperde het terrein van Mariënburg en Bas Veerman (CDA) een tijdelijke pendeldienst vanaf Bussum-Zuid.

‘Dat is in het belang van de verkeersveiligheid een grote wens’

Ook wil het college mogelijkheden verkennen met betrekking tot betere bevoorrading van de supermarkten, van met name supermarkt Jumbo. Die loopt nu nog via de Veerstraat, maar moet in de nieuwe situatie in de kelder van de parkeergarage plaatsvinden. “Dat is in het be..