Feestcafé de Boemel houdt deur toch dicht

BUSSUM Daan Westenburg, eigenaar van Feestcafé de Boemel, was vorige week nog vol goede moed en overwoog serieus mee te doen aan de protestactie 'De Nacht staat op', maar houdt de deur zaterdag 12 februari tóch dicht.

"Het zou te veel teweegbrengen. In Bussum zitten niet zoveel zaken die tot laat open zijn, dan zouden we er vrijwel alleen voor staan en dan wordt het risico te groot. Ik ben erg benieuwd hoe Amsterdam uitpakt. Daar geen veel horecazaken open tot in de late uurtjes. Hierdoor wordt handhaving erg lastig."
De ondernemer noemt de reactie van het kabinet op de actie door de nachtzaken teleurstellend. "Je kunt niet eeuwig de deuren gesloten houden en spelen met sluitingstijden, mits er zwaar wordt gecompenseerd." Hij verwacht op 15 februari versoepelingen. "Tot middernacht. In maart kunnen we dan onze reguliere openingstijden voortzetten. Zonder anderhalve meter. Het is nu de tijd om de teugels te laten vieren en onze gemiste twee jaar eens goed in te halen!"


Stop op 'dark store', ook in Bussum?

BUSSUM Zijn er middelen, net als in Amsterdam, om per direct - en in afwachting van nadere regelgeving - een stop op de vestiging van zogenoemde ‘dark stores’ af te kondigen in Gooise Meren? Bussum wordt namelijk expliciet genoemd door bezorgdienst Flink, zo weet de fractie van Goois Democratisch Platform (GDP).

Fractievoorzitter Jelmer Kruijt maakt zich grote zorgen over de opkomst van de nieuwste trend in onlineshopping en daaraan gekoppeld de flitsbezorging en gaat in de eerstvolgende raadsvergadering (16 februari) over deze ontwikkeling vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders.
'Dark stores' zijn distributiepunten in woonwijken en in het centrum van een stad. De bedrijven beloven 24/7 om binnen tien minuten per e-bike of scooter te bezorgen. "Dat is een logistieke uitdaging die onvermijdelijk tot veel overlast en gevaarlijke verkeerssituaties kan leiden", zegt Kruijt. Hij vindt het belangrijk dat Gooise Meren niet achter de feiten aan loopt, maar lering trekt uit ervaringen van andere gemeenten. "Voorkomen is beter dan genezen."

Meer online op Extra