Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren:

- Tuinvrijwilliger voor de tuin van het Muiderslot in Muiden. Houd jij van tuinieren en vind je het leuk om bezoekers te informeren over de tuin voor vier uurtjes per week? 

- Jongerenwerk Versa Naarden is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om één of twee uurtjes huiswerkbegeleiding te geven aan twee jongedames die op de havo en het vwo zitten voor het vak wiskunde. En voor iemand op de mavo voor biologie, Nederlands en eventueel Frans. Iets voor jou?

- Maatjesproject zoekt voor Gerda, een gezellige spraakzame dame van 90 jaar uit Bussum, een maatje. Gerda is op zoek naar wat gezelligheid en zou het leuk vinden om een maal per twee weken een bezoekje van een vrijwilliger te krijgen. Wil jij die vrijwilliger voor haar zijn?

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag in Bussum (10.00 tot 12.00 uur, Ceintuurbaan 47 in Bussum of op woensdag in Naarden (De Plataan tussen 14.00 en 15.00 uur).


Toch weer meer meldingen van discriminatie

GOOISE MEREN Het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek heeft in 2021 wederom flink wat discriminatiemeldingen ontvangen van inwoners uit de gemeenten in Gooi en Vechtstreek: 140 ten opzichte van 142 in 2020 en 83 in 2019. Het hoge aantal heeft deels te maken met de coronamaatregelen. 

Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde rapport van het meldpunt, dat onderdeel is van Versa Welzijn. Verreweg de meeste meldingen, 66, komen nog altijd uit Hilversum. Maar Gooise Meren staat met 35 meldingen op de tweede plek. Dat zijn er dertien meer dan in 2020 en maar liefst een stijging van 21 meldingen ten opzichte van 2019. Opvallend is verder het aantal meldingen op de maatschappelijke terreinen: buurt/wijk, collectieve voorzieningen en commerciële dienstverlening, maar ook de daling van het aantal meldingen voor de arbeidsmarkt.

Lees het complete bericht online