ViJoS kon afgelopen weekend eindelijk weer van zich laten horen.
ViJoS kon afgelopen weekend eindelijk weer van zich laten horen. Foto: Jaap van Hassel

ViJoS met handen in haar na 'brute inbraak'

BUSSUM Show- & Marchingband ViJoS mag de muziek weer laten klinken en dat doen zij traditiegetrouw in Spant! Bussum. Na twee jaar het concert Criminal te hebben moeten uitstellen, is het dit jaar op 16 april (20.00 uur) toch echt mogelijk. Of lijkt het ook dit jaar weer mis te gaan...

Het jaarlijkse concert dat ViJoS al meer dan vijftig jaar organiseert in Spant! zal anders verlopen dan andere jaren. Er zijn criminele activiteiten gaande bij de Bussumse muziekvereniging waardoor een groot deel van de instrumenten 'verdwenen' is. Door een brute inbraak zijn vele blaasinstrumenten gestolen en dreigt het concert in het water te vallen. 

De kinderen van Jong ViJoS zitten met de handen in het haar, want na lang wachten mogen ze eindelijk laten horen wat zij kunnen. Door het missen van een groot deel van het benodigde instrumentarium wordt dit echter lastig. Of de club dit grote probleem op tijd zal gaan kunnen oplossen is de grote vraag. Toch verzekeren zij de bezoekers ervan dat zij hier op 16 april in de theaterzaal achter zullen gaan komen. 

Afgelopen zaterdag 19 maart fleurde Show- & Marchingband ViJoS het centrum van Bussum weer op (zie foto) om aandacht te vragen voor hun jaarlijkse concert op 16 april. Een groep van meer dan vijftig man trad in drie verschillende groepen op door het gehele centrum en bracht plezier en entertainment aan de winkelende bezoekers. De leden van Jong ViJoS, ViJoS & ViJoS Plus in de leeftijd van 6 tot 75 jaar gaven hierbij ook alvast een klein crimineel voorproefje van het jaarlijkse concert van volgende maand. "Het was echt een enorm succes", vertelt Elise Meeuwissen. "Los van het feit dat we het heerlijk vonden om weer onszelf te laten horen, was het ook supergaaf om te zien hoe enthousiast iedereen werd. Voor herhaling vatbaar dus!"