De Koffiejongens: Corné Van Drogenbroek (l) en Walter Morriën.
De Koffiejongens: Corné Van Drogenbroek (l) en Walter Morriën. Foto: Janneke Nooij

‘De koffiecultuur manifesteerde zich in mijn studentenhuis’

Bedrijven

Walter Morriën had rond zijn 35ste een ‘is dit alles?-momentje. Nu is hij 39 jaar en heeft hij het roer inmiddels omgegooid. Samen met zijn vriend Corné van Drogenbroek begon hij De Koffiejongens, een bedrijf dat biologisch afbreekbare koffiecups aan huis bezorgt en recentelijk is gevestigd in Naarden.

Morriën nam een sprong in het diepe en zei zijn baan op, terwijl het product nog niet af was. “In het begin - toen we de markt leerden kennen met een reguliere capsule van ouderwets plastic - kregen we snel klanten, maar een salaris eruit halen, was nog best lastig. Daarom bedachten we zo snel mogelijk een biologisch afbreekbare capsule, gemaakt van maïs en suikerriet. We wilden een een cup introduceren die bij het gft kan. Daarna ging het in één keer sky high. Het duurzaamheidsaspect trok veel meer klanten.”

Voorheen werkte Morriën als productmanager van bij grote jongens als Ziggo en ING. “Vreselijk, zo corporate, maar ik heb er wel onwijs veel geleerd. Ik adviseer iedereen een keer in zijn leven in een corporate bedri..