Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Op stille dagen heb ik graag een luisterend oor voor mijn klanten’

Algemeen Zaterdagportret

Ondernemer en rasoptimist Gerda Hafkamp houdt niet alleen haar kleurrijke cadeauwinkel Natuurlijk! in Naarden-Vesting al ruim elf jaar draaiende, ze zet zich ook nog in als vrijwilliger en ze is politiek actief voor de Partij Voor Leefomgeving en Klimaat (PLEK). Al haar activiteiten hebben een ding gemeen: haar sociale hart zie je sterk erin terug. 

Wij willen weten wat haar drijft, waarom ze niet gewoon lekker van haar pensioen gaat genieten en hoe zij tegen de verhardende wereld aankijkt. Een ding is zeker: stilzitten en ‘mopperkonten’ - zoals ze dat zelf zo mooi zegt - horen niet bij haar. “Geen gezeur, het is zoals het is!”

Gezin 

Winkeleigenares Hafkamp groeide op in Hilversum als oudste telg in een gezin met een vader, een moeder en een één jaar jongere zus. Haar vader werkte als sluisbeheerder bij de gemeente Wijdemeren. “Ik heb een leuke jeugd gehad. Mijn moeder was huisvrouw, maar had altijd een drive om te leren. Ze pakte van alles op, zoals een cursus Engels om de taal te leren. Dat vond ik altijd leuk om te zien. Zowel mijn vade..